Lis Engel
 
Lis Engel
Toeltvej 39A
3050 Humlebæk
tlf. 31689013
lengel@ifi.ku.dkmailto:lengel@ifi.ku.dkshapeimage_3_link_0

Lis Engel, billedkunstner.

Jeg har altid tegnet og malet og siden 1989 udstillet intensivt en lang række forskellige steder i separat-og gruppeudstillinger i Danmark, Sverige, Frankrig, USA og Kina. Jeg er medlem af de censurerede kunstnersammenslutninger Kunstrunden, Nordsjælland og SamArt i Køge. Jeg har udstillet på en række gallerier, senest på The Broadway Gallery i NYC jan. 2011. Jeg er præsenteret i den censurerede Masters of Today-Art of Excellence redigeret af Peter Russo. I 2004 modtog jeg prisen “Outstanding achivement in amateur photography by the international society og photographers (ISP)” eg er medlem af den internationale kunstnersammenslutning http://www.artofimagination.org og er medstifter af Dynamic Art kunstgruppe.


Min Stil.

Min stil er poetisk visionær og går på opdagelse på tværs af traditionelle opdelinger som det abstrakte, det symbolske og det figurative med forskellige elementer fra art brut og ny-romantik med en spændvidde mellem abstrakt og symbolsk ekspressionisme. Teknikker udspringer af en kontemplativ stemthed som en kropslig skabende artikulation af øjeblikkets samlede bevægelse som “noget der sker” - en mulighed der gøres synlig - noget der åbenbarer sig for den der giver sig selv til betragtningen gennem empatisk og kritisk, sensitive indlevelse. Jeg maler primært med akryl, olie, men eksperimenterer også med akvarel, pastel, blyant, tusch, foto, collage, mixed media og æg-tempera.


Den kreative proces sker for mig som et levende møde af at være lydhør for øjeblikket, at give og nodtage i relation til skabelsens mulighed, indtil værket træder frem som en sprække - “ en stilhed “ - hvor noget af en betydningszone åbenbarer sig som en abstrakt, symbolsk, figurativ vision, som inviterer til nye opdagelsesrejser ind i betydningens grænseløse rum. Det betingelsesløse levende møde er altafgørende for at noget nyt kan ske. Dette er en skabende dimension som forbinder det nære og det uendelige, kunsten og livet i en bevægelse der berører og gør en forskel. Det levende møde er af afgørende betydning for at åbne for en kommunikation af betydningszoner, der forbinder krop og spiritualitet og dermed også åbner for kunsten som livets, frihedens og forvandlingens rum. Det altafgørende er hvilken forskel billedet kan gøre. Kan det åbne for en intensivering af liv og dermed forbinde til en større helhed?


Billedpoesi.

Kunsthistorisk kan mine billeder betegnes som ny ekspressionisme eller poetisk og magisk ekspressionisme. De er på en gang abstrakte, figurative, symbolske, poetiske, magiske og meditative - se mere på

www.cybergalleriet.dk/lisengel

http://artistsandillustrators.co.uk/lisengel

www.kunstrunden.dk


Aktuel udstilling:

Atelier-Galleri Engel. Åbent efter aftale.Kommende udstillinger:


Hillerød gallerierne- Gæstekunstner i kunstgruppen Art Danmark  http://www.artdanmark.dk/


Uddannelse: Jeg er uddannet cand. scient, phd i bevidsthedsændrende teknikker og har arbejdet som lektor ved KU i en lang årrække. Jeg er autodidakt i maleri, men har deltaget i en række kurser i ind-og udland i male-og tegne teknikker, herunder også forskellige klassiske former for natural og somatic drawing. Jeg har haft længerevarende studieophold i New York i London, New York og Gènève hvor jeg har studeret moderne kunst og dans, ligesom jeg iøvrigt har bestået kunsthistorisk metode ved Københavns Universitet og i dansens æstetik og historie. Jeg har været aktiv som danser og koreograf i en årrække og er medstifter af dansegruppen Impuls. Jeg er født i Rønne på Bornholm og har tilbragt en stor del af min barndom og ungdom med at male på Bornholm. Det var også her jeg debuterede som 12 årig hos kunsthandleren Jens Peter Kofoed. Jeg er medlem af den internationale kunstgruppe Art of Imagination  http://www.artogimagination.org/ og Biam http://www.artmoney.org/ og af de danske kunstgrupper  www.variablerne.dk, kunstgruppen Colour-Flow, Spirituel Kunst www.Colour-Flow.dk og er medstifter af Dynamic Art kunstgruppe.


Forfatter.

Jeg har skrevet flere bøger om krop, psyke og kreativitet fx krop, psyke, verden på forlaget Hovedland og dans dans dans - idèer i teori og praksis på forlaget Frydenlund.

Jeg er desuden kunstanmelder ved Kunstavisen og Terpsichore.


Kurser og foredrag.

1.) Body-mind teknikker som nøgle til energi- og bevidsthedsændring.

2.) Kreativitet i teori og praksis i hverdagen og i kunstnerisk metode.

3.) Foredrag om moderne kunst og kunstoplevelse for kunstforeninger og virksomheder.

4.) Malekurser i mit værkstedsgalleri, hvor jeg især arbejder med udgangspunkt isomatiske og kontemplative maleteknikker.


Bestillingsarbejder.

Bestillingsarbejder udføres fx udsmykning og forskellige temaer ved private begivenheder fx bryllupper, dåb, m.m.


Kontakt Lis Engel  Mobil  31689013 eller lengel@ifi.ku.dk


     Mini-worlds within worlds

                         5200kr

  73 x 65 Akryl på lærred uden ramme

     Magisk morgen landskab   

                         2400kr.

            60 x 50  Akryl på lærred

                   uden ramme

                 Engel 

                      4600kr.

80 x 100 Akryl på lærred uden ramme    

                    Blå ugle  

                           2400kr.

               40 x 40 akryl på lærred

         med grov moderne sølvramme

    Paradise dream nr. 6

                     5200kr.

      100 x 80 Akryl på lærred 

   Alfedronning

50 x 70 Akryl på lærred